Maraton Piatra Craiului – 2017

cum ar spune Dem Radulescu, „eee, ce frig ? douazeci de minute; pe urma s-a facut frumos, s-a nins, s-a… toate”.

Maraton Piatra Craiului 2017 a fost de poveste si o sa ne amintim cu totii intr-un fel sau altul aceasta experienta. Se spune ca daca trebuie sa mergi prin Iad atunci nu te opri, vei iesi mult mai puternic. Asta a fost MPC 2017, o cursa precum vodka – Pentru cei puternici. What happened at MPC 2017, stays at MPC 2017.
Da, a plouat non stop, a nins, a fost noroi si gheata, a batut vantul iar in anumite momente imi era atat de frig incat nu aveam curajul sa ma opresc sa iau ceva de mancare din rucsac. Am avut mai mult o lupta mentala intre a abandona la fantana lui Botorog, aprox 12 km de la start, si a continua intr-o cursa despre care nu apucasem sa ma documentez foarte bine. Habar nu aveam in acel moment ca are sa fie un traseu si mai lung si mai inalt (cu mai multa diferenta de nivel pozitiva) decat cel clasic, schimbat anul acesta datorita conditiilor meteo nefavorabile.
Pe scurt, MPC 2017 a avut aproximativ 44 km si undeva la 2500 – 2800m diferenta de nivel pozitiva. A avut ploaie si noroi undeva sub 1300m altitudine, zapada, gheata si vant de aici in sus. Profilul a fost oarecum asemanator cu cel clasic, doua urcari sustinute, ceva sare si piper intre.

MPC 2017 a avut si niste voluntari super faini, mancare buna in checkpoint si un organizator care a fost cu noi pe traseu. MPC 2017 pentru mine a fost o lectie despre mind over body. Nimic nu poate opri un psihic puternic, la munte sau la birou important este sa treci de primele 173 de etape in care mintea iti spune sa alegi calea usoara si sa renunti. Nimic din ce este frumos nu poate fi foarte usor, uneori trebuie sa si suferi pentru asta iar de cele mai multe ori calatoria este mai importanta decat destinatia in sine. Sentimentul de implinire este greu de exprimat in cuvinte.

Sunt aproape 12 ani de alergare montana in Romania, 12 ani in care Maraton Piatra Craiului a schimbat destine. Ar trebui sa fim recunoscatori pentru asta. Chapeaux bas Lucian!

PS1: si baietii carora le-a inghetat pasarica la MPC 2017 sunt fete de treaba
PS2: bebelusele, dans !
Bogdan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s