Semimaraton – Ciucas x3 – 2017

Ciucas x3 2017 a inceput chill..
Placerea revederii cu multi cunoscuti, oameni faini, noaptea la cort, cafeaua de dimineata si poza de dinainte de start

Continuarea a fost pe #ursarie

„hai blondule ca suntem ultimii, abia ne miscam”
„trage, trageeee !”
„hai blondule ca ailalti s-au dus.. sunt departe.. „
„blondule, am ajuns ultimii !!!”
„mergem incet, ce, ti se pare ca mergem bine !?”
„ia uite ce frumos, mergem relaxat admiram peisaju'”
„alearga, alearga.. nu mergem pe aici”

Bah esti nebun ? tu vezi ca mai sunt 1000 de oameni in jurul nostru ? Si tu tipi ca suntem vai pielea noastra ? pai, daca nu te bat eu, te bate sigur vreunu dintre astia de aici…

Cam asta a fost cursa mea cu Dragos pe post de iepure si suport. M-a alergat de mi-au sarit pistoanele. M-a facut si cu capul, da… dar m-a dus la finish in #sub3h ceea ce este o mica realizare pentru mine. Particip la curse de alergare de prin 2009 insa nu cred sa fi avut vreodata o cursa in care sa ies din zona de confort precum la Ciucas Semimaraton 2017. Dragos m-a ajutat enorm si cu betele, cu gelurile si apa, a fost practic #PersonalSupport pe toata durata cursei. Multumesc prietene !

Despre cursa, doar de bine; 21km cu vreo 1400m diferenta de nivel pe care o castigi in mare parte din urcarea spre varful Gropsoarele. Odata ajuns acolo trebuie sa ai picioare pentru alergarea la vale si pe plat, micile urcari spre Muntele Rosu pot fi trecute usor la „neglijabil”. Chinul meu a fost pana pe varf. Am alternat alergatul cu mersul rapid. Am impins in betele de trekking si am consumat doua geluri. Apa, inghitituri mici din cand in cand. Spre finalul urcarii am reusit sa si depasesc diversi concurenti #SomethingNewForMe iar pana la Cabana Ciucas am alergat constant cu mici pauze de mers.


Drumul continua cu o coborare destul de abrupta pe un drum prafuit si cu dale. Se aluneca rau si tensiunea in genunchi e destul de mare. Continui sa depasesc; #LaValePeDaleEjaleDarTarzanEPuternic. Dragos a ramas un pic in urma la postul de realimentare insa nu-mi fac griji, ma ajunge fie in padure fie pe ultima portiune de plat dinaintea finishului. Intre timp, mai bag doua geluri.
Ultimul checkpoint il sar cu totul, la Muntele Rosu aud doar un „hai Bogdan” iar mai jos „hai Ionut, hai Ionut”. Sunt un pic confuz, ma striga pe mine, striga pe altcineva? Las ca am timp sa-mi dau seama pe final. Dragos este deja cu mine si-mi spune sa nu fortez prea tare, am nevoie de picioare pentru ultimii kilometri de plat. Facem sub 3h, asta e tot ce-mi vine in minte. Si uite asa imi mai permite doar 15 secunde de respiro inainte de ultima turnanta si linia dreapta spre finish.. 2h55′ si restul e #cancan.

Concursul per ansamblu merita fiecare banut. Organizare buna, oameni frumosi, kitul generos si multi, multi voluntari. In „marea” asta de concursuri Ciucas x3 este clar un eveniment de pus pe lista. La anul, poate Ultra ? 🙂
Sau poate sub 2h30…
Poate..

elevation

Pentru 2017 urmeaza MPC si Florenta,
Carari cu soare..
Bogdan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s